RUPA POSTALA “PREDMET RUPA” U svojstvu svjedoka saslušan i županijski ministar Suad Hasandedić

Rupa kneza domagoja
hercegovina.info

Rupa u središtu Mostara ovih dana je postala i slučaj, o kojem će se zasigurno još mnogo pričati. 

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a zaprimilo kaznenu prijavu vezano za navedeni slučaj (izgradnja u Ulici kneza Domagoja Mostar), te je formiran predmet, potvrdili su za hercegovina.info iz županijskog Tužiteljstva.

Kaznenu prijavu podnijeli su stanari Ulice kneza Domagoja. 

“Provjeravaju se navodi prijave i poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezano za navedeni slučaj. Također, možemo potvrditi da je u svojstvu svjedoka saslušan županijski ministar Suad Hasandedić, kao i da se saslušavaju ostali svjedoci, te izuzima potrebna dokumentacija”, potvrdila je za hercegovina.info stručna suradnica za Odnose s javnošću Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič.     

Stanari Ulice kneza Domagoja u više navrata su pisali našem portalu, te se protivili, kako širenju hotela Mostar, a ujedno i tražili zatrpavanje ogromne rupe u dvorištu zgrade, što su investitori morali učiniti, a što je rješenjem potpisao I gradonačelnik Bešlić.

Međutim, Grad potpisuje jedno, a lobiji traže drugo. Pojavila se informacija da je povjerenstvo koje daje mišljenja o gradnji u Mostaru gdje nema regulacijskih planova, a kojem je član i ministar Hasandedić dalo mišljenje da je rupa od interesa za Grad Mostar, nakon čega su se stanari digli na noge i podigli kaznenu prijavu. 

Inače, kao aktualni ministar graditeljstva Hasandedić je ovdje u otvorenom sukobu interesa. Međutim, kako smo jučer i pisali, to nema tko u Federaciji ni utvrditi ni kazniti. Vjerovatno je zato i ministar poručio da institucije rade svoj posao, budući da institucija nema.