NE ZNAJU KAKO SE IZVUĆI Solaka suspendirali kofol "preventivno", a traže raskid ugovora sa Srebrenom malinom

Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH razmatra mogućnost raskida ugovora s poljoprivrednim preduzećem "Srebrena malina" ili proglašavanje ugovora ništavnim s obzirom na to da ključne stavke nisu ispoštovane.

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH razgovaralo se o izvješću o javnim nabavkama Federalne uprave civilne zaštite od razdoblja proglašenja stanja prirodne nesreće (16. ožujak) koji je tek jučer dostavljen.

S tim u vezi Vlada formira nekoliko zaključaka, među kojima je i zahtjev federalnom Pravobraniteljstvu s ciljem da se raskine ugovor sa "Srebrenom malinom" ili da se ugovor proglasi ništavnim. Ugovor nije ispoštovan jer su nabavljeni respiratori koji se ne mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege, prenose portali u Sarajevu. 

Na nedavnoj sjednici je "PREVENTIVNO" suspendiran Fahrudin Solak, direktno odgovorna osoba na spoemnutu nabavku, te se postavlja pitanje zašto je suspenzija urađena koristeći pojam "preventivno", a nekoliko dana nakon toga se nalaze načini da se raskinu sporni ugovori. 

Sve govori u prilog tome da SDA nalazi načine da se izvuče iz gabule u koju je upala, na najmanje bolan način, a njega ovdje nema, osim procesuiranja odgovornih za aferu godine, dogodine i prekogodine. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.