NAREDBE ZA DRVAR Nema okupljanja na izletištima, sahranama, šetalištima ...

Zgrada Vlade HBŽ
Vlada HBŽ

Na telefonskoj sjednici održanoj 3. kolovoza 2020. godine Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ), donio je Naredbu za područje općine Drvar.

Tako se naredbom zabranjuje okupljanje na otvorenom i u zatvorenom prostoru za više od pet osoba, a što obuhvaća izletišta, parkove, šetališta, sahrane i slično. Također se zabranjuje okupljanje na svim kupalištima.

Ugostiteljskim objektima svih kategorija, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječjim igraonicama, fitness i body building klubovima, te sličnim oblicima registriranih poslovnih subjekata ograničava se radno vrijeme do 18 sati svakim danom.

Trgovinama prehrane/robe široke potrošnje, trgovinama stočne hrane i trgovcima pojedincima koji su registrirani za prodaju voća i povrća, registriranim poslovnim subjektima za dostavu brze hrane, benzinskim crpkama u dijelu u kojem se vrši prodaja prehrane/robe široke potrošnje ograničava se radno vrijeme do 20 sati svakim danom.

U priopćenju se navodi kako će se rad u navedenim subjektima organizirati uz poduzimanje mjera: 1. ograničavanje broja ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni u zatvorenom prodajnom prostoru, te na ulazu regulirati ulazak kupaca (jedan po jedan), a ispred blagajni označiti i organizirati razmak između kupaca najmanje 1,5 m.

U ugostiteljskim objektima i sportskim kladionicama osigurati raspored stolova tako da rzmak između osoba bude najmanje 1,5 m. U objektima za obavljanje uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt sa klijentima (frizerski, kozmetički saloni i sl.) osigurati nošenje vizira i zaštitnih maski.

Za provođenje i nadzor nad primjenom ove naredbe zadužena je Uprava za inspekcijske poslove HBŽ, služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove Općine Drvar i MUP HBŽ sukladno svojim ovlastima. Naredba će biti na snazi narednih 14 dana (počev od 4.8.), a ukoliko se epidemiološka situacija pogorša, ova naredba se može zamijeniti restriktivnijom naredbom.