NAJMANJE ŠEST Glasovala umjesto drugih osoba, pa sad optužena

Izbori
Ilustracija / hercegovina.info

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Brčanke jer je na zadnjim lokalnim izborima glasovala umjesto drugih.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH optužena Petrović Biljana (1971.), tereti se da je za vrijeme održavanja Općih izbora 2018. godine, u svojstvu predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu, glasala umjesto drugih osoba, pod njihovim imenima.

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv:

-Petrović Biljane, rođene 1971. godine u Brčkom, državljanke BiH.

Optužena se tereti da je, za vrijeme održavanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini, dana 07.10.2018. godine, kao predsjednica biračkog odbora na biračkom mjestu Popovo Polje-Distrikt Brčko, glasovala umjesto drugih osoba pod njihovim imenima.

U optužnici se navodi, da je optužena, protiv volje i znanja najmanje 6 osoba, koje nisu iskoristile biračko pravo na navedenim izborima, krivotvorila njihove potpise na Biračkom spisku, pod rednim brojevima gdje su zavedene navedene osobe, potpisala se umjesto njih njihovim imenima i glasala umjesto njih.

Optužena se tereti da je na izborima za institucije Bosne i Hercegovine, glasala umjesto drugog pod njegovim imenom, čime je počinila kazneno djelo prijevare pri glasanju iz članka 152. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.