FOTO  MUP HNŽ kupio nove motocikle, od danas su na cestama

Novi policijski motocikli
Hercegovina.info

U sjedištu MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru tijekom srijede izvršena je službena primopredaja tri motocikla za tri policijske uprave (Čapljina, Mostar, Konjic) na području županije.

"Danas smo izvršili primopredaju novih motocikala i to prvenstveno iz razloga što su stari motocikli stari već 22 godine. Dobili smo, po mom mišljenju, vrhunske strojeve. Ovo su profesionalni policijski motocikli, velike snage, te će prije svega biti korišteni na magistralnim cestama koje prolaze kroz našu županiju.

Sredstva za kupovinu ovih motocikala su izdvojena iz javnih nabavki za 2019. godinu. Natječaj je bio prošle godine, a motori su stigli oko nove godine. Zbog aktualne situacije sa pandemijom, nije bilo mogućnosti da ceremonija primopredaje bude ranije održana.

Prošle godine su isporučena i tri policijska skutera u navedene tri policijske uprave (Konjic, Mostar i Čapljina), a koriste se u Neumu, Mostaru i Konjicu. Cijena jednog novog BMW motocikla koji je danas uručen je nešto manje od 30 tisuća KM sa porezom", kazao je ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda.

Na upit novinara, što znači ova oprema za policiju, Bevanda je odgovorio: "Policiju nastojimo opremiti što je moguće bolje, rekao bih sa boljim stanjem u županiji negdje od vlade premijera Lasića, pa evo i kroz vladu premijera Hercega. U vladi imaju osjećaj za ministarstvo unutarnjih poslova i potrebe policije. Nastojimo nabaviti što kvalitetniju opremu u skladu sa financijsim mogućnostima MUP-a. Ali evo, kao što i sami svjedočite, iz godine u godinu policija u našoj županiji postaje moderno i kvalitetno opremljena i jedan respektabilan policijski segment", kazao je Bevanda.

Danas uručeni motocikli su već stavljeni u uporabu i nalaze se raspoređeni na magistralnim cestama u HNŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.