MOSTAR Medicinara žele izbaciti iz stana jer radi u COVID bolnici

Spavanje
hercegovina.info

Djelatnik Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru na adresu naše redakcije poslao je pismo u kojem kaže da mu prijete izbacivanjem iz stana jer radi posao koji radi.

Pismo prenosimo u cijelosti:


Poštovani,
Dok ovo pišem tresem se od muke i tuge, ne zato sto sam u panici od zaraze Covid-19, Ili što sam obolio od istog, nego iz razloga za koji sam mislio da je nemoguće da se dogodi.
Spremajuci se za posao, u trijazni šator SKB Mostar, a iste sam uposlenik vec dugi niz godina, zatekla me vijest od stanodavca da se moram iseliti brzom brzinom iz stana jer susjedi smatraju da sam opasnost za njihove živote. Zašto?
Jer sam zaposlenik bolnice koji je u kantaktu sa onim o čemu se priča na televiziji non-stop!!!
Ti ljudi koji se krste i gledaju svojim okicama u nebesa raširenih ruku, sada se kriju iza debelih zidova prskajuci sve asepsolom i alkoholom jer imaju zalihe za preživjeti rat, a osoblje je u deficitu zbog takvih, dojavili su mom stanodavcu kakva strahota živi u njihovom ulazu. JA! Osoba koji je uposlenik bolnice, koji žrtvujem sebe da bi građanstvu bilo bar mrvicu bolje, da bi se osjećali malo sigurnije i stao sam sa svojim kolegama među prvima u obrani od ove pošasti. Ja, kojeg su poslali na prislini godišnji odmor kada se sve pocelo zakuhavati jer smo trebali odmoriti prije mobilizacije, da smo spremni na HALO, ODAZVATI SE i reći evo me, tu sam za sve vas sugrađane!
Mene su vratili sa toga istog odmora nakon dva dana jer se počela događati drama, i nastupa hitna mobilizacija jer je za te iste građane koji me prijavlju danas, trebalo stati i pomoći im.
Savjesno i maximalno odgovorno obavljam svoj posao i trudim se ostati sabran u ovim teškim vremenima, a nije nimalo lako, obzirom na cjelokupnu situaciju i reaurse kojima raspolažemo.
Apeliram na sve građanje, a pogotovo na susjede zdravstvenih radnika samo jedno: BUDITE LJUDI, ako niste do sada POSTANITE. Molim vas!!!
A ja sada odo uplakanih očiju na posao, rastrojen do kraja od novonastale situacije, da opet štitim te iste susjede koji su me prijavili. Moj jedini grijeh je ovdje sto sam odlučio pomagati ljudima.
P. S. Mama, ako ovo čitas nemoj se brinuti, sve će biti dobro, stoji u pismu koje potpisuje Mario.