Mještanin Velike Kladuše počeo razbijati bus sa migrantima, a onda je došla policija

Policijski automobil
Ilustracija/Hercegovina.info

U nedjelju popodne u Velikoj Kladuši došlo je do incidenta. Naime, jedan od mještana Sead K. je svojim autom stao pred jedan od autobusa, u kojemu su se prema pisanjima medija nalazili migranti.

Izašao je iz automobila, uputio nekoliko riječi vozaču, te je uzeo drvenu palicu i počeo razbijati vjetrobransko staklo autobusa. Vozač je iz straha za veći incident dao gas, te je prednjim dijelom autobusa zakačio Seada K., njegovu suprugu i automobil kojim je bio popriječen put.

Nakon kraće rasprave, autobus je otišao dalje, a na mjesto događaja stigla je policija. U međuvremenu do dolaska policije, veći broj stanovnika Kladuše se okupio i tijelima blokirao cestu.

Inače, mještani Velike Kladuše već duže vrijeme negoduju zbog sve većih problema sa migrantima koji pristižu u kamp Miral, te pokušavaju preći u Hrvatsku. Međutim tamošnja policija ih vraća sa granice, te migranti budu primorani da se ponovno vrate na ulice Kladuše i drugih gradova Krajine gdje stanovnicima prave probleme.

Nerijetko dolazi do tučnjava sa žrtvama među samim migrantima, a mediji ističu kako migranti često upadaju u kuće gdje pljačkaju stanovnike, obijaju različite objekte, a nedavno je izgorjela jedna kuća koju su koristili migranti.

Nakon nekoliko sati, okončani su mirni prosvjedi građana Velike Kladuše u MZ Polje. Do prosvjeda je došlo nakon incidenta koji se dogodio u popodnevnim satima, kada je jedan građanin odlučio zaustaviti autobus koji je na relaciji Bihać – Cazin – Velika Kladuša, uz redovne putnike, vozio i migrante te ih je dočekao na autobusnoj postaji u Polju.

Prosvjedi su bili mirni i nisu zabilježeni nikakvi incidenti, dok je na mjestu događaja bio i značajan broj pripadnika policijskih snaga, a promet se odvijao alternativnim cestovnim pravcima, navodi radio Velika Kladuša.

Građani su ostali pri zahtjevima koje su iznijeli na jučerašnjim mirnim prosvjedima kod ureda MZ Polje, između ostalih, da organi sigurnosti moraju raditi na sankcioniranju dovoženja migranata na područje općine Velika Kladuša.