LAŽNI PROFIL, A PRIOPĆENJE PRAVO Tko je rektalni alpinist, a tko je izdao nacionalne interese

Alpinist
Ilustracija

Iz tuzlanskog ogranka HDZ-a BiH danas je stiglo priopćenje za medije, koje je stanoviti Viktor Krešić proslijedio putem facebook profila.

“Ovim putem želimo vam prenijeti izrazito razočarenje i ogorčenost u ime svih organizacija HDZ BiH na području Tuzlanske županije kao i cjelokupne hrvatske zajednice ovog područja. Nakon što su objavljene liste kandidata za predstojeće lokalne izbore 2020 uočili smo da su u ime HDZ 1990 i Hrvatske stranke prava BiH nositelji listi za gradska vijeća u ovoj županiji sve redom predstavnici Bošnjaka!!! Budući da nismo mogli vjerovati u takvo što jer smo mislili da se radi o nekakvoj zabuni informaciju smo provjerili i kod predstavnika tih stranaka te dobili potvrdu tvrdnji.

Takav postupak postao je jednak postupcima Hrvatske republikanske stranke koju predvodi Slaven Raguž i nekakve Čapljinske neovisne liste koji na takav način trguju s biračkim odborima u ovoj županiji već drugi izborni ciklus. Za takve izdajice to je već odavno jasno, ali HDZ 1990 i HSP BiH su morale imati dovoljno političke mudrosti da shvate kakav postupak čine”, kaže se u priopćenju na koje je potpisan Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BIH Soli.

Nije trebalo dugo da mu stigne odgovor.

“Mi u HSP BiH podsjećamo Nikolića da upravo njegova stranka ima potpisan strateški sporazum o suradnji sa SDA, koji upravo hoće da konzumiraju na području Tuzlanske županije, točnije općini Srebrenik. Tu se gospodin Nikolić kao i komplet HDZ BIH stavio na raspolaganje izvjesnom Zuki kandidatu SDA za poziciju načelnika općine Srebrenik kojemu su i obećali donIjeti biračke odbore hrvatskih stranaka. Danijel Nikolić je klasični primjer rektalnog alpinizma, koji iz udobne fotelje u ministarstvu vidi samo svoj osobni interes, pravdajućI ga hrvatskim nacionalnim interesom”, kaže u reakciji HSP BiH.

Nikoliću su poručili, “ako već priča o izdajnicima hrvatskog, da pogleda oko sebe i detaljno prelista imenik u svom mobilnom telefonu pa će dobit jasan odgovor”.

“Vrlo je jasno tko je odgovoran za poziciju hrvatskog naroda u kojoj se nalazi”, istaknuli su, između ostalog, iz HSP-a.

Navodno sada iz HDZ-a Soli tvrde da oni nisu slali priopćenje, te da je gore spomenuti profil lažni, nakon čega se svakako nameće jedno zdravorazumsko pitanje, kako može profil biti lažni, a priopćenje pravo, odnosno tko bi otvarao lažne profile da šalje tuđa priopćenja.