KORONA PROFITERI Žurne aktivnosti na prikupljanju papirologije oko skandalozne nabavke respiratora

Diana Kajmaković, Milanko Kajganić, tužiteljica, BIH, droga, proizvodnja i promet drogama, Tužiteljstvo BiH, osumnjičeni, razbojništvo, respiratori, Tužiteljstvo BiH, respiratori, tužiteljstvo, podignuta optužnica, mostarac, Gordana Tadić, Tužiteljstvo BiH, Bosna i Hercegovina, ratni zločini, Armija BiH, vojska republike srpske, ratni zločin, zločin protiv čovječnosti, prijedor
Arhiva

Tužitelji i istražitelji Tužiteljstva BiH, boravili su na terenu gdje su koordinirali aktivnosti policijskih djelatnika koji postupaju u predmetu, naveli su danas iz državnog Tužiteljstva.

U okviru predmeta “Respiratori”, tužiteljski tim Tužiteljstva BiH, zajedno sa istražiteljem tužiteljstva, vrši analizu do sada prikupljene dokumentacije, nakon čega će biti zatražena potrebna stručna vještačenja i naređene dalje aktivnosti.

Zbog žurnosti u postupanju, tužitelji i stručno osoblje u stalnom su kontaktu sa policijskim djelatnicima, te izlaze na teren kako bi davali instrukcije za postupanje u prikupljanju dokaza. 

Tužiteljski tim će intenzivno provoditi i koordinirati aktivnosti u narednim satima, sa ciljem da se u što kraćem roku prikupi sva potrebna dokumentacija, kako bi se nastavio rad na ovom predmetu.

Sve institucije kojima se obrati tužiteljski tim, bit će obvezne sukladno ZKP BiH, u najkraćem roku dostaviti i staviti na raspolaganje svu traženu dokumenataciju, priopćilo je državno Tužiteljstvo koje je preuzelo istragu oko nabavke respiratora teške više od 10 milijuna maraka.