JOŠ JEDANAEST 68 pozitivnih u Stocu, još jedna osoba hospitalizirana

Dom zdravlja Stolac
Dom zdravlja Stolac

Stolac broji 11 novozaraženih koronavirusom, pa kad se zbroji jedno pozitivno dan ranije i prethodnih 56, u gradu na Bregavi na koronavirus je 68 pozitivnih, od čega dvoje hospitaliziranih u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, potvrdio je za hercegovina.info ravnatelj Doma zdravlja Stolac dr Kazimir Raguž.

„Simptomi su povišena tjelesna temperatura, kašalj, te gubitak osjeta mirisa i okusa“, kaže Raguž dodavši da su dvije osobe iz ribarnice hospitalizirane. Prva je hospitalizirana zbog gastroenteroloških tegoba, a ujedno je pozitivna na koronavirus, a druga nakon što je razvila teže simptome Covida.

Testiranja se nastavljaju i danas, od jučer se čeka desetak rezultata, a jutros je u Mostar poslano još 40 uzoraka. Rješenja o samoizoliranju je tristotinjak. Fokus liječnika je sada na stolačke institucije, poput vrtića, doma za stare, policijske stanice, kako bi se spriječilo da virus uđe u institucije.

Podsjetimo, samo u jednom danu evidentirano je 50 novozaraženih u tom gradu, a sve radnici poduzeća za preradu ribe. I 11 novozaraženih vezano je uz klaster ribarnica. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.