IZETBEGOVIĆI O RATNIM MUKAMA Dok je on ginuo u trezoru, Sebija se bojala da muž ne ode u zatvor

UKCS , prijetnja, sebija izetbegović, intervju

Nakon muža Bakira, koji je pričao o ratnim nedaćama, te tvrdio da rat nije proveo u trezoru, a da je znao ući u neprijateljski teritorij, iako u rov nije, intervju je dala i supruga. Prof. dr. Sebija Izetbegović sinoć je gostovala u Bajramskom program televizije Hayat, a na pitanje zašto uvijek bira žene za suradnice, direktorica KCUS-a je odgovorila:

"Suradnike sam birala ne po spolu, već po stručnosti. Uglavnom sam zadovoljna sa ženama jer su sposobne da pokriju široko polje. Imaju poseban senzibilitet kojim je Bog obdario samo žene. Mi imamo neke svoje kvalitete koje muškarci nemaju. Uglavnom sam zadovoljna načinom na koje to moje suradnice savlađuju", kazala je Izetbegović.

Pričala je i o specifičnosti u ženskom rukovođenju.

"Budući da sam ginekolog, stalno sa ženema komuniciranm, žene nikada nisu fokusirane samo na jedan problem. Sjećam se svog razdoblja kada sam imala malu kćer, tada sam i studirala, otac mi je bio prilično bolestan, Bakirov otac je bio u zatvoru, vrlo tegobno smo preživljavali, teško je patio zbog svega toga… Ja sam i studirala, brinula se o bolesnom ocu zajedno sa majkom… Žena može sve to. Pri tome sam bila u strahu da će mi odvesti muža u zatvor. U takvim okolnostima pokažete da možete savladati strašne prepreke. Žene sa kojima sada surađujem su isto takve. One i sada vode obitelj, kuću, uspješno vode sve poslove… Žene pokrivaju puno polja odjednom. Muškarci imaju manje obaveza te obiteljske prirode i rješavaju jedan problem jer ih nemaju koliko žene", kazala je prof. dr. Izetbegović.