Izbori u Stocholmu se neće ponavljati, a general Glasnović ostaje najveći pehista

Željko Glasnović
FaH

Premda je Državno izborno povjerenstvo objavilo da će se izbori ponoviti na dva mjesta, između ostalog i u Stocholmu, čime je general Glasnović dobio vjetar u leđa da bi ipak mogao proći u Sabor, veleposlanstvo te zemlje kazalo je da reprize u Stocholmu nema.

Podsjetimo, jedan birač je u Stocholmu uzeo ili dobio dva listića te oba ispunio i ubacio u glasačku kutiju, pa je DIP kazao da će se izbori ponoviti. Danas kažu da je birač glasovao za I. izbornu jedinicu, a ne XI. (za tzv. dijasporu).

"Rješenjem Državnog izbornog povjerenstva, poništeno je samo 18 glasova za tu izbornu jedinicu. Kako ti glasovi nisu mogli presudno utjecati na rezultat u 1. izbornoj jedinici, izbori se neće ponoviti", piše u objavi hrvatskog veleposlanstva u Stockholmu dodavši da se sporna kutija odnosila na prvu izbornu jedinicu, a ne jedanaestu.

General Glasnović tako ostaje najveći tragičar ovih izbora. Pojedinačno je osvojio najviše glasova u 11 izbornoj jedinici, čak više i od Nevenka Barbarića, no nedostajalo mu je 11 glasova da prođe u Sabor. Još jutros je gajio nade da se to može promijeniti.