HSP poziva Hrvate da se registriraju, Bošnjaci već prikupili 1500 registracija

Izbori
Ilustracija / hercegovina.info

Hrvatska stranka prava (HSP) poziva sve Mostarke i Mostarce da se registriraju za dopisno glasovanje posebice hrvatske nacionalnosti koji to još nisu učinili a imaju rok do 6. listopada u ponoć, i tako odluče o sudbini Mostara.

"Ne kažemo slučajno odluče, jer je primjetno da su Bošnjaci preko bosanskohercegovačkih veleposlanstava, posebice u skandinavskim zemljama i srednjoj Europi, maksimalno odradili registraciju Bošnjaka, kako bi mogli glasovati za izbore u Mostaru koji su planirani uoči Božića 20. prosinca, ove godine. Kada su u pitanju registracije za dopisno glasovanje za Grad Mostar, raspolažemo podatcima da su Bošnjaci već skupili više od 1500 registracija, dok su Srbi na oko 800 osoba", kažu iz HSP-a.

Dodaju da je kod Hrvata najslabija registracija i zato ih pozivaju da se što prije registriraju i pomognu Mostaru u planiranom nelojalnom utjecanju na konačan izborni rezultat za Grad Mostar, koji to nije imao zadnjih dvanaest godina.

"U ovom poslu i procesu registracije direktno koordinira ministrica Vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja je od veleposlanstava BiH napravila produženu ruku Stranke demokratske akcije (SDA). Tu prednjače veleposlanstva u Norveškoj, Danskoj i Austriji, i to bez skrivanja, javno lobira za glasove Bošnjaka i to konkretno stranku SDA. Nažalost, tome doprinosi i katastrofalna kadrovska politika Hrvata u BiH koja godinama nije imala svoje veleposlanike u europskim zemljama, gdje uglavnom žive Hrvati kao i uzurpator člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata Željko Komšić, koji je povukao i ono malo blijedih hrvatskih veleposlanika i zamijenio ih kadrovima svoje stranke DF-a, osim u Češkoj", istaknuli su.

"Upravo Komšićev DF i Izetbegovićev SDA su u predizbornoj koaliciji za Grad Mostar i više nije tajna, javno provode istovjetnu politiku. Vanjska politika BiH je pretvorena u vanjsku politiku Bošnjaka i Srba, dok Hrvati vrijedno rade i pune proračune institucija koje rade na tome da se nas Hrvate zakine na sve moguće načine, podlo i na prijevaru. Slabljenjem gospodarskih subjekata Hrvata u BiH godinama se slabi hrvatska pozicija koja je kulminirala gašenjem Aluminija d.d. Mostar, i ogromnim egzodusom Hrvata u Irsku, Njemačku i zapadnoeuropske zemlje".

"Budući nas mjerodavne institucije ne štite, jedini način je snaga naših ljudi u zapadnoj Europi i njihova empatija i ljubav prema stoljetnim ognjištima, može zaustaviti ovaj „diplomatski udar“ koji se vodi iz Sarajeva. Mostar kao jedini pravi multietnički grad u BiH je zaslužio da o njegovoj sudbini odlučuju sami građani i narodi koji tu žive, a nikako ovaj „diplomatski izborni inženjering“ koji se vodi od strane Srba i Bošnjaka, kako bi dobili nezaslužene vijećnike u Gradskom vijeću i utjecali na izbor gradonačelnika grada Mostara", zaključuje se u priopćenju HSP-a.