HERCEGOVINA Poslijepodne se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak

Vrijeme meteorologija
hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Tijekom dana, postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji.

U kasnim večernjim satima, u Hercegovini i jugozapadnim djelovima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Vjetar umjeren, na momente i pojačan jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 20 do 26 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Jutarnja temperatura u Mostaru je 17 stupnjeva, dok će najveća dnevna temperatura biti 22 stupnja. U večernjim satima moguća je kiša, a tijekom dana će biti vedro i sunčano vrijeme.

U Širokom Brijegu danas će biti također sunačno vrijeme uz moguću kratkotrajnu kišu oko 14 sati. Jutarnja temperatura je 15 stupnjeva, dok će najviša dnevna biti 19 stupnjeva. U večernjima satima Širokobrježane očekuje kiša s najvišom dnevnom temperaturom od 13 stupnjeva.

Ljubušaci imaju jutarnju temperaturu od 15 stupnjeva, dok je najviša dnevna temperatura 21 stupanj. Sunčano i toplo vrijeme će biti i u Ljubuškom tijekom dana, dok se očekuju padavine u poslijepodnevnim satima.

U Čitluku je jutros u ranim jutarnjim satima izmereno 13 stupnjeva, a najveća dnevna temperataura će biti 22 stupnja. Kao i u ostatku Hercegovine, očekuje se kiša u večernjim satima.

U Posušju je danas sunčano vrijeme s maksimalnih 17 stupnjeva. Kišno razdoblje očekuje se oko 21 sat.