FEDERALNA INSPEKCIJA Nakon primjedbi popis osoba koje krše izolaciju je korigiran

Hitna pomoć policija rotacija
Ilustracija

Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja intenzivno provoditi mjere na suzbijanju širenja koronavirusa COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine u skladu s naredbama mjerodavnih tijela u državi.

Od nedjelje, 15. ožujka, po donošenju odluke o obaveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, Federalna uprava za inspekcijske poslove rasporedila je inspektore iz svih deset inspektorata na granične prijelaze, gdje trenutno 86 federalnih inspektorica i inspektora u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u Federaciju.

Zaključno s danom 25. ožujka, prema do sada dostupnim informacijama, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima u FBiH izdali su ukupno 17.680 rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na razdoblje od 14 dana.

U ovom trenutku FUZIP može potvrditi da će protiv 58 osoba biti pokrenuti prekršajni postupci.

Federalna uprava za inspekcijske poslove je 23. ožujka objavila je spisak osoba za koje je od policijskih službenika utvrđeno da se ne pridržavaju rješenja federalnih inspektora kojim su stavljeni pod zdravstveni nadzor i izolaciju i protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci.

Naveli su kako nakon primjedbi osoba čija su imena objavljena odlučili odraditi dodatne provjere okolnosti na osnovu kojih je utvrđeno da nisu poštovali rješenja federalnih sanitarnih inspektora.

U tom smislu s objavljenog spiska su, do utvrđivanja svih činjenica obrisana određena imena, a u nastavku možete pročitati korigirani spisak osoba za koje je od strane policijskih službenika utvrđeno da se ne pridržavaju rješenja federalnih inspektora kojim su stavljeni pod zdravstveni nadzor i izolaciju i protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci su:

1. Marlene Fritch - Sarajevo

2. Krkić Sadeta - Ilijaš

3. Kerla Semir - Hadžići

4. Gajić Igor - Sarajevo

5. Ivo Varzić - Orašje

6. Goran Soldo - Prozor/Rama

7. Nikola Džankić - Prozor/Rama

8. Herić Pašaga - Kladanj

9. Hušić Elvir - Sarajevo

10. Alma Džahverović - Sarajevo

11. Jozo Kozina - Grude

12. Borogovac Jasmin - Visoko

13. Drago Vranjić -Odžak

14. Šejto Eldin - Vogošća

15. Armin Pehlić – Bužim

16. Tabak Mersudin - Hadžići

17. Dragan Zekušić - Čapljina

18. Kadrić Naida - Sarajevo

19. Slaven Prce - Čapljina

20. Ozturk Birol - Turska

21. Mihajl Šetkin (trebao boraviti u hotelu Holiday u Sarajevu, strani državaljanin)

22. Sergej Simonov (trebao boraviti u hotelu Holiday u Sarajevu, strani državaljanin)

23. Mujičić Reuf - Sarajeva

24. Plakalo Emir - Sarajevo