Fadil, Fahrudin i Fikret pušteni na slobodu

Fadil Novalić
Hercegovina.info

Premijer FBiH Fadil Novalić branit će se sa slobode nakon što je Sud BiH odbio prijedlog Tužiteljstva BiH o jednomjesečnom pritvoru u predmetu 'Respiratori'.

Pritvor je odbijen i za suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika kompanije 'Srebrena malina' Fikreta Hodžićem.

Sud je donio odluku da se sva trojica brane sa slobode, pišu mediji. Sva trojica su u srijedu privedena u prostorije Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na ispitivanje u vezi sa aferom 'Respiratori'.

Oni se sumnjiče za nelegalnu nabavku respiratora iz Kine tijekom koje je potrošeno 10,5 milijuna KM proračunskog novca, navodi Srna.

SIPA ih je u petak poslije podne predala Tužiteljstvu BiH koje je za sve trojicu predložilo jednomjesečni pritvor. Sinoć je održano ročište koje je trajalo više od sedam sati.

Tužiteljstvo BiH će, nakon što zaprimi rješenje suda, isto detaljno analizirati i u zakonskom roku, uputiti žalbu u predmetu protiv Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića.

Tužiteljstvo BiH nastavlja rad na predmetu, navedeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.