DVOSJEKLI MAČ Neumljani trljaju ruke, Makarani ostali bez gostiju

Makarska
hercegovina.info

Dok se neumski hotelijeri raduju zbog povećanog broja rezervacija i popunjenosti u narednih deset dana, makarski nemaju baš razloga za entuzijazam. Čitatelj portala hercegovina.info poslao nam je fotografiju s plaže u Makarskoj, kod Žute kuće, a gdje osobito vole ljetovati Mostarci. Prilično je pusta za ovo doba godine, odnosno mjesta ima koliko god hoćeš.

Makarskim ugostiteljima odluke ministra Božinovića očito ne idu u prilog. Državljani BiH njihovi su redoviti gosti.

Potvrdila je to i predsjednica Turističke zajednice Makarske Hloverka Novak-Srzić. Ona je u izjavi za Oslobođenje kazala da će promet u toj općini znatno opasti zbog sporne odluke Vlade te zemlje. Ističe kako se nada da će barem uspjeti ostvariti promet od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu te naglašava da je znatan broj turističkih djelatnika snizio cijene.

"Žao nam je što su uvedene mjere o obaveznoj izolaciji na granici, jer su turisti iz BiH naši tradicionalni gosti. Međutim, ono na šta prvo moramo misliti je zdravlje ljudi. Svi vidimo da je došlo do naglog broja oboljelih u svim zemljama regiona, uključujući i BiH. Broj zaraženih raste i u Hrvatskoj te stoga najprije moramo razmišljati o zdravlju. Nadamo se svi da će ove mjere biti privremene i da će stanovnici BiH uskoro opet moći dolaziti na Makarsku rivijeru. Moramo svi zajedno biti strpljivi, izjavila je Novak-Srzić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.