Cvitanoviću prijetili iz Njemačke, on prijavio policiji i kaže ići će na misu

ilija cvitanović, HDZ 1990, hrvatofobija, Cvitanović, prijetnje, Bleiburg

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 kazao je kako su mu prijetili jer je najavio da će ići na misu u sarajevsku katedralu 16. svibnja.

Misa bi taj dan trebala biti služena za sve stradale na blajburškom polju koje je nova vlast pobila nakon poraza snaga NDH.

Stradali, među kojima mnogi civili s prostora tadašnje NDH, nisu dočekali suđenje. Nove vlasti su ih su ih pobile bez suđenja.

Misa, koja je najavljena u Sarajevu, izazvala je niz kontroverzi, a među prvima je reagirao Željko Komšić. On je Puljiću uputio prosvjedno pismo putem medija.

Reagirali su mnogi, a među njima i HDZ 1990 koja je poručila kako će oni na misu sigurno otići.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović je redakciji portala Bild.ba pokazao prijeteće poruke koje mu je uputio izvjesni Ahmet Smajilbašić.

“Je*em li ti mater ustašku koja je te je rodila i svu žensku familiju, jesi li čuo. Dolazim maksuz iz Njemačke u Sarajevo da te lično dočekam ali nemoj da nisi došao. Ma majku vam vašu trebo vas je drug tito pobiti sve do jednoga zajedno sa četnicima. Čuj vi nevini. Opet ti jebem sve po spisku a i tom Puljicu isto tako”, napisao je muškarac.

Cvitanović kaže da je u policiji te da se ovakvih prijetnji ne boji.

“Ja se ovakvih tipkovnica ratnika ne bojim, evo me u policiji, prijavljujem prijetnju, a na misu idemo svakako”, rekao je Cvitanović za Bild.ba.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.