Čerkez: Jesen izazov, jedan od prijedloga odgoditi početak škole za 15. rujna

Škola djeca
Ilustracija / hercegovina.info

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva produžio je postojeće mjere koja smatramo adekvatnim i blagovremeno donesenim, izjavio je danas član tog stožera i pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH Goran Čerkez.

"Raduje nas da su inspekcijski nadzor i određene aktivnosti na razini županija i nakon sastanka federalnog sa županijskim premijerima, intenzivirane i sugurno doprinose boljem stanju, kazao je Čerkez, dodajući da su na današnjoj sjednici Kriznog stožera razgovarali i o školama i drugim čimbenicima rizika.

Najavio je sutrašnji sastanak u Konjicu sa resornim županijskim ministrima gdje će biti doneseni finalni zaključci vezano za početak školske godine. Jedan od prijedloga, kako je dodao, bit će da školska godina ne počne 1. nego 15 rujna.

Iz podataka, kako je naveo Čerkez, vidljivo je da su cijelo vrijeme kontrolirali epidemiološku situaciju.

"Uspjeli smo staviti pod kontolu klastere i upravo se događa ono što smo rekli, da ćemo ulaskom u ovaj dio mjeseca pokušati da stabiliziramo situaciju i dalje, te da je redovno nastavimo pratiti", naveo je Čekez.

Dodao je da BiH ima importe virusa iz Hrvatske, s mora, te da su to dijelom ljudi koji su zaraženi u diskoteci u Makarskoj.

"Cilj nam je da i dalje idemo u stabilizaciju i pokušamo da mirnije dočakamo jesen koja će biti izazov", kazao je Čerkez.