Centar za socijalni rad zna za bračni par u kontejneru, više puta ih posjećivali

Zdravka Marić
CSR

Ravnateljica Centra za socijalni rad Grada Mostara Zdravka Marić kaže da je ova ustanova upoznata sa slučajem Jure i Nade Dragoje iz Mostara, koji već petnaest dana žive u kontejneru/garaži u Ulici Rodočkih branitelja.

Socijalni radnici Centra su više puta obavljali kućne posjete, istim pružali adekvatnu pomoć i razgovarali o potrebi preseljenja u drugu stambenu jedinicu koju im je Grad ustupio na korištenje. U zamjenu za alternativni smještaj Grad im je ustupio na korištenje stan u ulici Ekrema Ćurića, u koji iz njima znanih razloga, ne žele useliti Stan je i opremljen i adekvatan njihovim potrebama“, kaže Marić.

Dodaju da su djeca Jure i Nade Dragoje u naselju Rodoč za njih iznajmili stan u kojem također ne žele da žive, te da Dragoje imaju troje punoljetne djece.
Jure i Nada, koje smo prekjučer i posjetili odbijaju bilo kakvu opciju, osim povratka u stari stan, što je nemoguće, jer stan više uopće nije u vlasništvu grada.

Novi smještaj koji nudi Grad, pa i onaj što su osigurala djeca odbijaju. Stanarima obližnjih zgrada nezgodno je gledati sedamdesetogodišnjake, koji očito iz revolta, a ne potrebe, žive u kontejneru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.