ČEMER I JAD U sukobu ste interesa, nema veze, u Federaciji vas nema tko kazniti

Smijeh
Ilustracija

Ukoliko živite na teritoriju Federacije, te obavljate poslove iz raznih interesnih, sukobljenih sfera, nemajte nikakve bojazni, nitko vas neće kazniti. Niti se gdje vaš sukob interesa može prijaviti, niti vas ima tko kazniti.

Ukratko bi to bio rezime ako ste u sukobu interesa, ili pak imate interes da prijavite osobu koja je u sukobu interesa. Ranije se sukobom interesa bavilo Središnje izborno povjerenstvo, da bi to pitanje bilo izuzeto, te je trenutačno ničije. Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u Federaciji nije nadležna, premda drugih nadležnih nema.

Federalni Zakon o sukobu interesa se ne provodi, nema tijela koje je nadležno za provođenje zakona. Čeka se da federalni Parlament usvoji izmjene i da nadležnost za provođenje zakona. U međuvremenu, sukob interesa se u Federaciji ne može nikome prijaviti i takvo stanje je aktualno već nekoliko godina. Sigurno ne slučajno.

Tako zbog jednog članka zakona koji stoji u ladici, a koji bi trebali usvojiti parlamentarci sukobi interesa u Federaciji čekaju. Propisane su kazne za one čiji se interesi sukobljavaju, no nema vas tko kazniti.

Stoga samo naprijed ako ste u sukobu interesa, a ako ste s druge strane, te vam je od interesa da prijavite sukob interesa jer se to direktno dotiče vas i vašeg života ne možemo vam pomoći.