Ženama više ne trebaju muškarci

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Utvrđeno je kako su razlike u predodžbama dvaju spolova o samima sebi poprilične, prenosi Hina. Ostvarenje samog sebe, vlastiti prihod i materijalna neovisnost ženama su mnogo važniji nego muškarcima. Osim toga, mišljenja spolova bitno se razlikuju i o vjernosti, pokazalo je istraživanje austrijskog instituta.

Kad je riječ o vjernosti, 70 posto muškaraca očekuje od žena besprijekorno ponašanje, a samo 64 posto žena to očekuje od sebe. I obratno, samo 51 posto muškaraca smatra da je vjernost odlika "pravih muškaraca", ali zato to čini 68 posto žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni zaključak istraživanja jest da ni muškarci ni žene poziciju muškarca u društvu više ne doživljavaju kao dominantnu. Samo još 39 posto žena i 47 posto muškaraca smatra jači spol hraniteljem obitelji. Manje od petine žena spremno je podupirati partnera u karijeri i zbog toga zapustiti vlastitu.

Posebno zanimljivim institut ocjenjuje to što je samo 25 posto suvremenih žena spremno njegovati starog ili bolesnog člana obitelji, a sve ostale drže kako to ubuduće trebaju preuzeti profesionalne službe.

Među modernim ženama 61 posto njih smatra da je mnogo važnije ostvariti vlastite interese i ciljeve, a jedva 48 posto muškaraca to bi htjelo priuštiti svojim ženama. No, 66 posto gospode želi da im je partnerica privlačna i pazi na svoj izgled, a samo 54 posto žena tome pridaje važnost.

Vezani članci