Moguće je! 5 zakona za hod u štiklama bez boli

Vidi originalni članak

1. Čest razlog neudobnosti štikle je izrazito tanka potpetica koja na peti izaziva bolnu točku posebice nakon višesatnog održavanja balansa. Takva je naime zahvalna ukoliko u njoj planirate provesti tek dva sata vremena, spas za duži period šetnje u štiklama su kockaste 'blok' pete. Takvi modeli trenutni su trend što je dodatni razlog da ih uvrstite u svoj ormar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Bezbolan hod omogućava i platforma cipela i to isključivo zbog povišenog gazišta ali i deblje potpetice. Ove su sezone veliki hit upravo retro modeli platformi koji se nose uz haljine i hlače, pa stoga nema razloga da ih i vi ne prošetate.

3. Model štikle koji prekriva prste spriječit će klizanje stopala prema naprijed, a samim time i naticanje stopala te stvaranje žuljeva. Takve bolne pojave obično se događaju kada je dizajn prednjice napravljen od tankih trakica.

4. Preobuti štikle i zamijeniti ih drugim modelom izvrsno je rješenje ukoliko znate kako ćete duži period morati provesti u njima. Naime greška koju obično radimo u namjeri da odmorimo stopala je izuvanje istog modela, odmor i ponovno obuvanje istog. Na ovaj način stisnuto stopalo se širi, otiče i postaje bolnim.

5. Preusmjeravanje težine tijela na prste jedno je od najvažnijih pravila prilikom hodanja u štiklama. Naime na ovaj način teret tijela inače usmjeren na pete raspodjeljuje se na čitavo stopalo.

Izvor: zadovoljna.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci