15 mirisa koje bi svaka ljubiteljica parfema trebala probati

Vidi originalni članak
1.Chanel "Coco Mademoiselle"
Miris se otvara blistavom narančom i bergamotom. U srcu su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza. Bazu čine pačuli, vetiver, Tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus.

2. Calvin Klein "CK One"
U kreiranju parfema "CK One", koji karakterizira svježi miris citrusa, Calvin Klein inspiraciju je pronašao u ponašanju svoje kćeri i njezina društva - provokativni stil uz "političku korektnost". Vjerojatno je upravo zbog toga što je bio inspiriran mladima, i postao toliko popularan među njima, naročito u SAD-u, ali i u drugim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj. Drugo ime mirisa "CK One" jest miris mladih 90-ih. Pročitajte i 5 zanimljivosti o parfemu bez kojeg 90-ih nismo mogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Bvlgari "Black"
Unisex miris čija je struktura svojevrsna avangarda jer ne prati tročlanu strukturu kompozicije, već se sve note otvaraju odjednom. Kompoziciju čine čaj lapsang-souchonga, note ambera i drvene note u bazi koje podsjećaju na to da je i gradskom asfaltu svojstvena toplina zalaska sunca te romantični trenuci.

4. Clinique "Happy"
Miris koji podsjeća na sunčana jutra kakva dočekujemo s osmijehom na licu. Svježa jabuka, šljiva, bergamot i nota svježeg zraka u visokim notama prelaze u egzotično cvjetno srce od frezije, đurđevka, ruže i jutarnje orhideje. U bazi su pak mošus i amber.

5. Dolce & Gabbana "Light Blue"
Vrlo popularan ljetni miris koji svojom ležernošću podsjeća na povjetarac, to je cvjetno-voćni miris sicilijanskog ljeta. Sočne i vlažne note limete i čempresa bude asocijaciju na šumu na morskoj obali.

6. Donna Karan "Black Cashmere"
Intenzivni začinjeno-drveni miris za hladnije vrijeme. Parfem koji predstavlja svojevrsnu esenciju crnog kašmira, nešto tamno i misteriozno sa senzualnom i bogatom teksturom. Začinjene note šafrana, karanfila, crvenog i bijelog parpra isprepliću se s drvenim notama pačulija i afričkih vrsta plemenitog drveća.

7. Estee Lauder "Pleasures"
Intenzivni miris svježe ubranog cvijeća poslije kiše. U visokim su notama bijeli ljiljan i lišće ljubičice, u srcu tamni jorgovan, bijeli božur, egzotični cvijet karo-karounde i ruža baie, dok bazu čine sandalovina i pačuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Gucci "Gucci by Gucci"
Glavni ženski miris modne kuće Gucci. Parfem počinje s mirisom egzotične guave, u srcu je cvijet Tiare s Haitija koji budi asocijaciju na južne otoke Pacifika, dok bazu čine pačuli, mošus i med.

9. Guerlain "Après L'Ondée"
Delikatna kombinacija cvijeta naranče i ljubičice sa začinjenom notom anisa. Miris proljetnog vrta poslije obilne kiše, ugrijanog mokrog lišća i cvijeća. Srce parfema „cvjeta" začinjenim karanfilom i ljubičicom, koja ovdje nije tradicionalno slatka, dok je u bazi bogati iris s nježnim dodirom vanilije.

10. Jean Paul Gaultier "Classique"
Parfemska voda sačinjena je od nota ruže koja „zavodi" u visokim notama, sofisticirane orhideje koja dominira srcem parfema te drvenih akorda i vanilije. Toaletna voda malo se razlikuje u sastavu: u visokim notama nježnost ruže začinjena je svježim anisom. U srednjim je notama slast cvijeta naranče i uzbudljivi đumbir, dok bazu čine vanilija i amber.

11. Kenzo "Flower"
Čist i neobičan miris koji povezuje prirodu s gradskim životom. Puderasti cvjetni parfem zasniva se na tri osnovne note. Cvjetna nota zastupljena je energičnom ljubičicom, nježnim bijelim glogom, kasijom i bugarskom ružom. Puderastu notu čini sladostrasna vanilija, bijeli mošus i opoponaks uz nježan dodir drvenih nota.

12. Lolita Lempicka "Lolita Lempicka"
Lolita Lempicka se zasniva na noti sladića koja se prekrasno slaže s anisom i ljubičicom. Intenzivna nota bršljana djeluje svježe i optimistično. Nota badema u harmoniji je s drvenastim irisom i slatkom bazom od vanilije, tonke i heliotropa.

13. Ralph Lauren "Romance"
Miris romantične ljubavi i intimnih trenutaka sreće i radosti. Na početku kompozicije nota ruže miješa se s citrusnim uljima, prozračni cvijet lotusa, ljiljan i romantična bijela ljubičica daju parfemu gracioznost, začinske note karanfila i đumbira osvježavaju, dok pačuli, hrastova mahovina i bijeli mošus nježno završavaju kompoziciju.

14. Shiseido "Féminité du Bois"
Sofisticiran, vrlo ženstven i prepoznatljiv miris sastavljen od voća (šljive, breskve), elegantnog cvijeća (ljubičica, ruža, ciklama), začina i drveća.
Kompozicija počinje začinskim akordima đumbira i cimeta te drvenastom elegancijom cedrovine. U srcu je izobilje voćnih i cvjetnih ženstvenih nota: breskva, šljiva, cvijet naranče, ljubičica, začini. Bazu čine cedar, vanilija, sandalovina, benzoin, mošus i cimet.

15. Thierry Mugler "Angel"
Paleta mirisnih emocija, gurmanski i topao parfem sa sakrivenim oštrim, čak oporim notama. Veseo je kao Nova godina jer je u njemu puno slatkiša: šećerne vate, ušećerenih badema, čokolade. Svijetla i zračna visoka nota prethodi voćnu harmoniju od passion fruit-a, ananasa, breskve i kajsije. Kompozicija se zasniva na pačuliju s tragom čokolade i ostalim slatkim izobiljem za svaki ukus: vanilijom, medom i karamelom.

zadovoljna.hr

Vezani članci