Za bolje spavanje treba složiti jastuk pod noge i istegnuti se

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Količina od sedam do osam sati za dobar je san jednako važna kao i kvaliteta spavanja, pa je najbolje da je spavaća soba utočište za odmor. Osim bijelom, spavaću sobu možete obojiti i u svijetle nijanse plave, ljubičaste i zelene ili druge koje vas smiruju. Ako je moguće, televizor premjestite u drugu prostoriju jer dodatno opterećuje mozak.
Volite li slušati radio, uključite omiljenu postaju, a imate li "pametni" telefon, na internetu možete skinuti aplikacije koje će vas uljuljati u san ugodnom ambijentalnom glazbom. Pripazite i na osvjetljenje, a stolne i podne lampe s toplim odsjajem spavaću sobu pretvorit će u oazu za opuštanje. Prije nego što se uvalite u postelju, jastuk ili dva stavite ispod listova nogu i gležnjeva bez obzira na to spavate li na leđima ili trbuhu.

Tako ćete pojačati cirkulaciju, ali i opustiti donje mišiće leđa te lakše zaspati. Budite li se s grčevima ili ukočenim vratom, vjerojatno ležite na pretvrdom ili premekanom madracu i jastuku. Također, jutarnje istezanje poput mačke ne samo da će razgibati nego i ubrzati razbuđivanje te potaknuti cirkulaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: 24sata.hr

Vezani članci