Sanjate o savršenim, bijelim zubima? Evo što vam je činiti!

Vidi originalni članak
Tko može odoljeti ovim voćkama? Osim što su ukusne i zdrave postati će vam još privlačnije kada saznate da donose neodoljiv osmjeh. Odlične voćke iskoristite ne samo za blistavi osmijeh, već i za sredstvo koje štiti zdravlje vaših zubi.

Banana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kora banana zube čini bijelima. Potrebno je unutrašnjim dijelom kore banana izmasirati zube i desni. Prilikom masiranja budite ustrajni jer proces traje barem dvije minute. Sljedeći korak je ispiranje zubi pastom, a nakon nekoliko dana primjetiti ćete da postaju blistavi.

Jagoda

Ova slatka voćka godinama je namirnica koju se smatra prijateljem zubu. U jagodi se kriju voćne kiseline koje sprječavaju stvaranje mrlja od hrane i pića na zubima.

Jabuka

Jabuka je, ako je vjerovati bakama, prirodna četkica za zube. I doista, u ovoj tvrdnji ima istina. Kada žvačete jabuku njeni komadići zavlače se među zube i desni, a u ustima se stvara novi oblik pljuvačke koji čisti zube od bakterije i neutralizira kiselinu, pa tako čuva zube od karijesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Limun

Kiselina iz citrusa, posebno limuna i limete u sebi ima enzime koji ubijaju bakterije među kojima su one koje su krive za loš dah. Također limun sadrži kiselinu koja nagriza mrlje koje se od hrane i pića stvore na zubima. Citrusi, takođe, povećavaju izlučivanje pljuvačke koja ispire ostatke hrane i pića koji se nakupe između zuba, navode na magazinu.ba

Vezani članci