Pomlađivanje kože oko očiju: Retinol i kofein smanjuju bore

Vidi originalni članak

S kremama treba početi u 30-ima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kremama za njegu oko očiju najbolje je početi u ranim 30-ima, dok se ženama koje imaju suhu kožu preporučuje u ranim 20-ima. Njihova koža teže zadržava vlagu zbog čega je i sklonija borama, tvrde dermatolozi.

Odabirte pravi sastojak

Za područje oko očiju najbolje su kreme na bazi kofeina, peptida, antioksidansa i silikona. Kofein pomaže u stezanju kapilara i smanjuje natečenost, peptidi potiču proizvodnju kolagena, antioksidansi smanjuju oštećenja, dok silikoni zaglađuju površinu. Pomažu i kreme koje posvjetljuju kožu i time vizualno pomlađuju područje oko očiju, piše The Huffington Post.

Bore

U obnovi kože pomažu kreme s retinolom koji uklanja mrtve stanice, zaglađuje bore i potiče proizvodnju kolagena zaduženog za elastičnost. Kremu za područje oko očiju najbolje je držati u hladnjaku. Ohlađena krema će ublažiti natečenost, a aktivni sastojci će zagladiti bore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podočnjaci

Ublažiti ih mogu kreme s vitaminom C, B3 i K te kojičnom kiselinom jer brišu tragove umora i daju koži zdravi izgled. Vitamini potiču proizvodnju kolagena i povećavaju elastičnost kože, dok kojična kiselina izbjeljuje mrlje.

Natečenost

Kreme na bazi kofeina i krastavaca najbolje su za natečeno područje, piše Allure.

Navike koje izazivaju bore

Trljanje očiju

Trljanje očiju može izazvati pucanje kapilara na vjeđama i ispod očiju, a to pospješuje starenje i ostavlja neugodne crne tragove. Ono rasteže kožu i utječe na njezinu elastičnost.

Grubo skidanje šminke

Grubi pokreti pri uklanjanju šminke s očiju rastežu kožu i smanjuju njezinu elastičnost. To pospješuje njezino pucanje i preuranjenu pojavu bora.

Sunce
Sunčeve zrake oštećuju kožu i izazivaju bore. Pretjerana izloženost suncu ubrzava starenje, stoga se preporučuje nositi sunčane naočale i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom bez obzira na godišnje doba.

Pušenje

Pušenje potiče razvoj slobodnih radikala koji smanjuju razinu elastina i kolagena u tijelu. Ova navika isušuje kožu zbog čega koža oko očiju brže puca.

Izvor: 24sata.hr

Vezani članci