Ovo su trikovi kojima ćete se riješiti dosadnih komaraca

Vidi originalni članak
Malarija, Denga groznica i groznica Zapadnog Nila neke su od bolesti koje prenose komarci, krvopije koje često znaju upropastiti na otvorenom u ljetnim noćima.

Iako su komarci sitni kukci, njihova prisutnost često izluđuje čovjeka. Pogotovo ako živi u blizini močvarnog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ih je nekada nemoguće izbjeći, postoje načini da se njihov broj značajno smanji.

Tako bi primjerice bilo poželjno ukloniti vode stajaćice iz vaših dvorišta i s balkona. Ispraznite bačve ili posude u kojima se nalazi voda koju bi mogli iskoristiti za polaganje jajašca.

Smanjenju broja komaraca doprinose i šišmiši. Jedan šišmiš tijekom noći može pojesti veliki broj tih napasnika. Ukoliko vam to uvjeti dopuštaju, bilo bi poželjno da u blizini doma imate šišmiše.

Komarce će otjerati i konzumiranje češnjaka, a pomaže i ulje Neem koje slovi kao prirodni insekticid.

Leteće napasnike odbija i jabučni ocat. Jednu ili dvije žlice jabučnog octa stavite u pola litre vode i to popijte. Možda će vam biti gorko, no spasit će vas od puno većih briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje i biljke koje imaju odbijajuća svojstva za komarce. Među njima su lavanda, citronela, mačja trava... Biljke će vas čuvati od komaraca, a poslužit će i kao ukrasi za vaš dom.

Osim što će lijepo mirisati, dom će vam biti i bez komaraca ako koristite svijeće od citronelle koje nije potrebno kupovati već ih lako možete napraviti.

Lavanda je nešto što ljudi vole, a komarci jednostavno mrze. Ako želite da vam ne uzlaze u dom, postavite lavandino ulje kraj prozora.

Komarci, meduze, pčele... Kako se zaštititi od insekata?

vecernji.hr

Vezani članci