Ostavite se ove loše navike koja ugrožava zdravlje zauvijek

Vidi originalni članak
Žene su naročito osjetljive na neke od „prikrivenih" opasnosti pušenja i mogu praktički više profitirati od prestanka pušenja nego što je to slučaj kod muškaraca.

Razmišljate li o prestanku pušenja, postoji još niz zdravstvenih problema, neugodnosti i čak "kozmetičkih" razloga o kojima trebate razmisliti i koji vas mogu motivirati da prestanete pušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni možda ne spadaju u kategoriju opasnih po život, ali svakako utječu na kvalitet života, kao i vaš izgled, do kojeg se mnogo drži u današnjem društvu.

Koža

Pušenje vrlo štetno utječe na kožu. Posljedica je ubrzano starenje kože jer doslovno "krade" kisik iz našeg organizma i stvara višak slobodnih radikala koji su neprijatelj broj 1 naše kože. Većina žena koje prestanu pušiti već nakon nekoliko tjedana počinje primjećivati veću čvrstoću i čistoću kože te ljepšu boju.

Zubi i usta

Prestanete li pušiti, zubi i usta će vam biti vrlo zahvalni. Rezultat pušenja je ne samo loš zadah već rezultira i žutim ili čak smeđim zubima, za što je odgovoran nikotin iz duhana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duševno stanje

Istraživanja su pokazala da, suprotno tom vjerovanju da cigareta "smiruje", dugoročno zapravo izazivaju veću nervozu i duševni nemir. Nervoza i depresija se često nadopunjuju, tako da žene prestankom pušenja mogu poboljšati svoje duševno stanje.

Alergije

Prestankom pušenja se u velikoj mjeri mogu smanjiti problemi s alergijama i kašljanjem i kihanjem. Ukoliko ste dugogodišnji pušač, nemojte se obeshrabriti, potrebno je mnogo manje vremena nego što se misli da pluća ozdrave.

Prema istraživanjima, čak i pluća koja su u velikoj mjeri načeta posljedicama pušenja mogu se za nekoliko mjeseci nakon prestanka pušenja potpuno oporaviti.

Vezani članci