Njemački eliksir zdravlja za koji do sada niste čuli

Vidi originalni članak
Radi se o napitku sastavljenom od češnjaka, limuna, đumbira i vode.

RECEPT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebni sastojci:
- 4 veće glavice češnjaka
- 4 kompletna limuna s korom
- Manji korijen đumbira (cca 3 - 4cm) ili dvije jušne žlice
- 2 litre čiste vode

Priprema

Limun dobro operite i narežite na komadiće. Ogulite češnjak i zajedno s limunom i đumbirom ubacite u blender. Izmiskajte dobro u jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu, uspite 2 litre vode i zagrijte sve skupa uz miješanje do točke vrenja. Odmah pred vrelište isključite i pustite da se sve dobro ohladi. Procijedite kroz srednje gustu cjediljku i napunite u staklene boce.

Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata prije jela, odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti cijeđenje i piti gustu kompletnu smjesu). Napitak čuvajte u hladnjaku.

Tura traje 3 tjedna uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jednog tjedna te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Ukoliko vam okus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 tjedna korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Narodni lijekovi

Vezani članci