Kako početi vježbati i promijeniti način života nakon duge pauze?

Vidi originalni članak

Ukoliko godinama niste ništa vježbali, a imate želju vratiti tu zdravu naviku u svoj život, pomoći će vam sljedeći savjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavite mala očekivanja, jer ukoliko odmah od samog početka želite početi jakim tempom to bi vas moglo brzo poljuljati u odluci da vježbate. Nakon duge pauze potrebno se vratiti u rutinu vježbanja te je najbolje započeti s dva dana tjelovježba tjedno.

Možda ćete polako i postati jedna od osoba koja uspjeva vježbati svakog dana. Nije loša ideja pronaći društvo za vježbanje, jer sve je lakše u dvoje pa i dobiti motivaciju. Osobito kada je potrebno krenuti u teretanu nakon iznimno duge pauze.

Kada se odlučite na povratak vježbanju, postavite si ciljeve. Nema potrebe da se ubijate u vježbanju ukoliko je vaš motiv zdravlje i općenito bolji osjećaj u vlastitoj koži.

Bitno je napomenuti kako teretana ne mora biti vaš jedini izbor, jer takav stil vježbanja ne odgovara svakome. Možete i vježbati kod kuće, odlučiti se na trčanje i vježbanje u prirodi. Upisati satove aerobika ili plesa. Važno je izabrati tjelesnu aktivnost koju ćete raditi s užitkom.

I na kraju, potrebno je nabaviti nove tenisice s kojima će novi početak vježbanja biti lakši. Istina je kako zbog njih nećete vježbati bolje niti trčati brže, ali ćete se osjećati motivirano i to je za početka dosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: cafe.hr

Vezani članci