Jelena treba vašu pomoć kako bi majki omogućila prijeko potrebno liječenje

Vidi originalni članak
...kako bi bolesnoj majki omogućila prijeko potrebno liječenje. Novce pokušava skupiti prodajom mirisnih kupki tzv. ‘bath bombs' koje sama izrađuje po cijeni od 20 kuna po komadu. Njezin vapaj prenosimo u cijelosti:

Sad vas molim za trenutak pažnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često po internetu čitam o tome kako je ljubav svuda oko nas i da u sve treba utkati ljubav. Ne volim lažnu ljubav, lažni moral, laže ljude. Ne volim prosipanje lažnih afekcija. Iskreno, kad mi je prazan novčanik i imam migrenu, ne ljubim ni sebe. Volim svoje prijatelje, volim kvasinu, volim more i Medu. Najviše volim svoju obitelj. I tako čitam o beskrajnoj ljubavi koju često ne vidim u očima tih ljudi kad ih susretnem na ulici. Ljubav vidim i osjećam u raznim akcijama pomoći u kojima ponekad i sama sudjelujem ali sad je došao trenutak kad ja moram biti veća od sebe, uz pomoć drugih. Trenutak kad moram pokušati pomoći svojoj majci. Nitko zapravo ni ne zna da sam se odlučila na ovaj potez.

Svi smo bili doma na okupu, napokon svi skupa. Božić uz onu ljubav o kojoj pišu po fejsu i instagramu, a mnogi je nisu nikad ni osjetili. 28.12.2015. ujutro ustajem i pozdravljam mamu, a ona mi nekim pokušajem mumljanja pokušava odgovoriti. Srce mi je stalo, odmah sam znala. Moždani udar. Na hitnoj u Metkoviću dobiva dijagnozu blažeg moždanog i uputnicu za hitni CT pregled u Dubrovniku. Kroz sat-dva govor i oslabljena funkcija desne ruke se vraćaju, ali je liječnica naglasila da se treba isti dan obaviti CT kako bi se ustanovilo postoji li ugrušak koji bi mogao izazvati idući udar. Za dva sata bili smo u Dubrovniku gdje su majci rekli da podigne jednu nogu. Pa drugu ruku. Mene su neljubazno uputili van. Sjedimo i čekamo, nitko ne izlazi. Nakon više od sat vremena mama izlazi, zbunjenog ili otupjelog izraza lica, nosi neki papir. Ja ga čitam i vidim da je to potpisani pristanak da je ne zadrže u bolnici na promatranju. Vičem je i pitam zašto je to potpisala, a ona mi smušeno odgovara da su joj ˝dali da nešto potpiše, onaj neljubazni doktor, inače će je ostaviti u bolnici za doček Nove godine i da joj ionako neće ništa raditi˝. Nije znala što je potpisala... CT nisu obavili jer je mogla podići ruku i nogu. Nisu ni izašli da obitelji kažu dijagnozu ili upute za daljnju terapiju. 30.12. oko 9:30h ujutro. Tata me panično budi, majka je imala moždani. Ovaj put teški moždani. Hitna helikopterska služba ju je prevezla u KBC Split. Meni zvoni u glavi, zašto se nisi svađala, zašto nisi tražila da je snime, da je ne pošalju doma...

Prošla je godina dana i moja mama se oporavlja. Čak bolje od očekivanog. Hoda ali joj je desna ruka paralizirana. Zbog teškog moždanog udara zapravo je jedva preživjela. Prošlog ljeta joj je njena fizioterapeutkinja rekla za Polikliniku Glavić i za suvremenu robotsku terapiju u Dubrovniku. Nismo shvaćali o čemu se radi dok nismo istražili. Čudesna neuroplastičnost našeg mozga. To nam je sad jedina nada. Ipak, za jedan tretman uz odlazak u Dubrovnik troškovi se penju i do 1400 kuna jer su joj pripisani svi aparati po jednom tretmanu 3x tjedno. Odmah bih podignula kredit ali nemam stalni posao, radim na ugovor o djelu. Sestra je na stručnom osposobljavanju a roditelji odavno nezaposleni. Nekoliko terapija bismo mogli financirati ali 8-9 tjedana terapije, koliko je potrebno za optimalne rezultate, nemamo. Nemamo ni imućne prijatelje da nam posude toliki iznos. Zato sam odlučila da ću i ovaj put upregnuti svoje dvije ruke. Znam i volim svašta izrađivati, a trenutni hobi mi je izrada pjenušavih bombi za kušanje (bath bombs). I zato ću vas zamoliti za pomoć, odnosno za pomoć svojoj mami. Nudim pjenušave bombe za kupanje za 20 kn (cca 100g), izrađene su od raznih eteričnih ulja, bademovog i kokosovog ulja, morske soli, uz dodatak sušene kore limuna ili naranče OPG Barbir, raznog ljekovitog bilja kojeg sprema moja baka, crnog čaja, ruže, cimeta, kakaa, vanilije... Izvrsne su za opuštanje, oboje vam kadu u plavo, ljubičasto, rozo, smeđe (vas ne), mirišu neodoljivo i opuštaju svaki živac vašeg tijela. Super su i za ispucala stopala koja svakodnevno hodaju od razgovora za posao do razgovora za posao. Za terapiju je potrebno otprilike 35 000 kuna. Nekome možda zanemariv iznos, nama ogroman. To znači da bih trebala prodati 1750 bombi za kupanje. Ni jedna više. Ako bi moja akcija uspjela, zamolit ću vas da prestanete s narudžbama jer će to značiti da je 1750 kupki prodano. Zato vas molim da podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima. Nataša će vam biti neizmjerno zahvalna. Ja još više.

Za narudžbe se možete javiti na e-mail danaspomazemtebi@gmail.com, a uplate za pjenušave kupke vam molim da uplaćujete na račun moje mame s naznakom: donacija za liječenje. Zainteresiranima ćemo sve informacije poslati u e-mailu. Hvala.

 

Vezani članci