Jedite ovo prije konzumacije alkohola i mamurluk vam neće prići ni blizu...

Vidi originalni članak
Stoga biste trebali pročitati popis hrane koju trebate jesti prije tuluma i ispijanja alkoholnih napitaka, kako mamurluk ujutro ne biste ni osjetili, piše Cosmopolitan.

Dakle, jedite francusku salatu jer se u njoj nalaze jaja i kiseli krastavci koji tijelu daju elektrolite pa će lakše podnijeti promile. I pečena piletina izvrsna je hrana protiv mamurluka, ali ona s integralnom rižom jer obiluje vlaknima pa ćete dulje vremena biti puni energije, ali i poletniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, špageti bolognese su prikladni prije tuluma i promila jer tjestenina obiluje ugljikohidratima, a meso omogućava sitost pa ćete manje podleći utjecaju alkohola. Lukom i kajganom jednako se tako možete izboriti s mamurlukom jer kajgana sadrži elektrolite, koji će vam pomoći ostati 'stabilnijima u glavi'.

Nakon što objedujete svinjetinu, također se ne trebate bojati nuspojava alkohola jer masno meso će pomoći ublažiti simptome mamurluka. Pojedite i sendvič, ali obilni, a u njega možete staviti sir, šunku, jaja, krastavce, majonezu, sve što nađete u hladnjaku jer će vas napuniti ugljikohidratima i 'napucati' energijom.

Losos sadrži velike količine vitamina B koji je izvrstan u borbi s mamurlukom te je losos podosta masan, a to pomaže u ublažavanju utjecaja alkohola pa s njim možete i majonezu konzumirati. Ali i jogurt je dobar navečer prije konzumacije alkohola, zato što je bogat proteinima, a s njim poslužite palentu.

Vezani članci