Hitno izbacite ova gotova jela iz upotrebe jer mogla bi vas 'stajati glave'

Vidi originalni članak
Mnogi stoga često posežu za gotovim rješenjima koja su brzo gotova. Ipak, gotova jela u našem tijelu stvaraju potpuni kaos.

Primjerice juhe iz vrećica već desetljećima se koriste u našim kućanstvima. No, kada pogledate što sve sadrže više ih nikada ne biste trebali kuhati. Osim ulja, šećera i soli tu je i glukozni sirup, ekstrakt kvasca, pojačivač okusa i jestiva biljna mast. Međutim, razlog za brigu su glutamini koji izravno slabe imunitet, a i boje su toksične.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova jela prepuna su sušenog povrća i voća koji uz bespotrebne kalorije ne nude hranjive vrijednosti. Uz sve moguće aditive kojima su pretrpani nastradati bi vam mogla jetra i bubrezi, osobito ako ih često konzumirate.

Jedate muesli i mislite da se hranite zdravo? U gadnoj ste zabludi jer muesli koje se reklamiraju kao zdrav doručak natrpane su šećerom i sojinim lecitinom koji izaziva mučnine i povraćanje. Jednako su štetni i keksi za kojima uglavnom posežemo bez razmišljanja. U njima se kriju emulgatori, regulatori kiselosti te dakako ulje, šećer i sol. Tu su i boje te pojačivaći okusa, a uz dodatak umjetnih sladila ili visokofruktoznog kukuruznog sirupa izaziva ovisnost.

dnevno.hr

Vezani članci