Čaša zdravlja: Ovako se radi smoothie kojem nećete odoljeti

Vidi originalni članak
Jedna od najprodavanijih knjiga na američkom tržištu prošle godine bila je "Superfood Smoothies: 100 Delicious, Energizing & Nutrient-Dense Recipes". U njoj se nalaze osnovna pravila za to kako napraviti ukusan smoothie. Yahoo Food izdvojio je osnovni način na koji treba slagati namirnice da bi se dobro prožele, a smoothie bio još bolji.

Prvo pravilo jest da se na dno uvijek stavljaju smrznuti komadići voća ili primjerice orašasti plodovi, tako da budu blizu oštrica. Zatim idu svježi komadi voća i namirnice poput lisnatog povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajete li praškaste sastojke, najbolje je da idu treći po redu jer ako ih primjerice stavite na dno, mogli bi se lošije promiješati i ostati suhi.

Bilo koja tekućina ide nakon praškastih proizvoda jer će i prva dva sloja smrznutih i svježih proizvoda pustiti sokove, a praškasti dijelovi bolje će se namočiti ako su između.

I na kraju - led. Čak se preporučuje da ga dodate naknadno, nakon što ste sve smiksali, posebno ako imate tvrde namirnice poput orašastih plodova. Smiksajte smoothie jednom da oštrice usitne sve sastojke i zatim dodajte led tako da ga oštrice mogu sasvim usitniti.

tportal.hr

Vezani članci