Čaj od šipka: Zaboravljeni 'ziheraš' koji liječi sve tegobe

Vidi originalni članak

Dobar stari čaj od šipka - u maloj šalici crvenog zadovoljstva kriju se velike blagodati za naše zdravlje. To je jedan od najukusnijih biljnih čajeva koji se koristi za ublažavanje raznih zdravstvenih tegoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Izvor je vitamina C i likopena, moćnog antioksidansa koji pomaže kod borbe s kolesterolom. Zbog velike količine vitamina C preporuča se njegova konzumacija tijekom prehlada, viroza ili gripe.

2. Snižava krvni tlak. Tijekom istraživanja provedenog 2010. godine ispitanici s hipertenzijom pili su čaj od šipka u različitim količinama. Kod onih ispitanika koji su pili po 3 šalice dnevno primijećeno je značajno snižavanje krvnog tlaka.

3. Ublažava razne upalne bolesti. Čaj od šipka sjajan je dodatak kod liječenja bolesti poput osteoartritisa. Ublažava bolove i ukočenost, olakšava mobilnost, a stručnjaci kažu da pomaže u obnavljanju hrskavice.

4. Liječi smetnje u trbuhu. Koristi se za čitav niz problema poput grčeva, manjka želučane kiseline, iritacije i čireva na želucu. Također ublažava probavne smetnje, pije se kod proljeva i zatvora.

5. Pospješuje rad jetre i žuči. Blagotvorno djeluje kod problema sa žučnim kamencima i žučnim pijeskom. Koristi se za detoksikaciju jetre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

zadovoljna.hr

Vezani članci