Sam svoj kuhar: Pet trikova kako od starog mesa dobiti mekane i sočne odreske

Vidi originalni članak
Da vam se to ne bi događalo, odnosno da bi meso bilo mekano i sočno nakon pripreme, posegnite za nekim trikovima. Oni će čak i meso stare krave pretvoriti u fini odrezak. Vjerovali ili ne, pomaže čak i cola.

Ove namirnice će omekšati meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voće Za omekšavanje mesa su odlični ananas, jabuka, kruška i mango. Ako je potrebno, ogulite voće, a zatim ga narežite na tanke kriške. Meso prekrijte kriškama voća i neka se tako dinsta ili peče u pećnici. Voćni sokovi će omekšati meso.

Rižino vino Pripremite marinadu od malo rižinog vina, maslinovog ulja te naribanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u hladnjaku preko noći. Osim što će dobiti nevjerojatan ukus, bit će mekano kao puter.

Cola ili Pepsi Cola Napitci su odlični za omekšavanje mesa prije prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što trebate napraviti je ostaviti meso u Coli ili Pepsiju deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Bit će odlično.

Limun Mariniranje mesa u limunovom soku u trajanju od pola sata prije pripreme je dovoljno da ga omekša.

Ocat Možete koristiti i ocat, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi octa) moralo stajati preko noći kako bi dovoljno omekšalo, otkriva Bright Side.

Vezani članci