Ukleti grad čije se ime ni Talijani ne usude spomenuti

Vidi originalni članak
Na jugu Italije nalazi se gradić Colobraro, poznatiji kao ukleti grad koji čak i Talijani zaobilaze u širokom luku i ne usude se spomenuti njegovo ime.
Mjesto neobičnih nesreća

Kako piše Daily Mail, na području Colobrara zabilježene su i čudne, nikada do kraja razjašnjene prometne nesreće na čudnim zavojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ovakva reputacija nije negativno utjecala na turizam u ovom mjestu koje je postalo prava turistička atrakcija. Tako na ulazu u grad oni koji su skloni praznovjerju mogu da kupiti i amajliju koja će ih sačuvati od zlih duhova.
Ime koje se ne spominje

Susjedni gradovi Colobraro zovu jednostavno "onaj grad", ne izgovarajući na glas njegovo ime. Priča o prokletstvu stara je koliko i sam grad, a prvenstveno vuče korijene iz samog imena.

Naime, porijeklo naziva Colobraro dolazi od riječi "coluber" što je latinska riječ za zmiju. Ipak, da je uklet "potvrdile" su i legende čiji su glavni akteri jedan odvjetnik i jedna vještica.

Priča kaže da bogati lokalni odvjetnik nikada nije izgubio slučaj i imao je dosta neprijatelja. Za vrijeme jednog ročišta na sudu, izazvao je sudbinu riječima: "Ako kažem laž, neka padne luster". Upravo u tom trenutku luster je i pao i od tog trenutka ime odvjetnika je sinonim za loše stvari.

Isto tako, tu je i priča o vještici koja govori o jednom antropologu koji je posjetio grad u namjeri da pronađe ženu koja bi mu mogla skinuti urok. Nabasao je na mršavu staricu koju su zvali "La Cattre", i pomislio da je ona ta koja mu je potrebna. Nedugo nakon toga, on i njegov istraživački tim postali su žrtve misterioznih nesreća.

Vezani članci