Napravila 200 lažnih profila na Facebooku

Vidi originalni članak
...da je na društvenoj mreži Facebook napravila preko 200 profila na kojima su se nalazile fotografije i ime sugrađanke M. L., priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

J. D. je, kako se sumnja, "uz ime i prezime oštećene M. L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvredljive komentare i epitete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv J. D. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo "neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka",priopćeno je iz Uprave policije.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nadležnom tužitelju podnijeli kaznenu prijavu protiv J. D, stare 34 godine iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je, na štetu sugrađanke M. L, počinila kazneno djelo neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka. U postupku do podnošenja kaznene prijave, ovlašteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su, na osnovu informacija kojima su raspolagali, a postupajući po nalogu nadležnog tužitelja, došli do činjenica koje se u postupku mogu koristiti kao dokazi, a koje ukazuju na sumnju da je J. D, u produženom vremenskom periodu, na društvenoj mreži Facebook otvorila više od 200 profila na kojima su se nalazili fotografije i ime oštećene M. L.", priopćeno je iz policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su, u saradnji sa CIRT timom Ministarstva za informacijsko društvo i telekomunikacije, sa Facebooka uklonili sve sporne profile.

Vezani članci