Kuda ide ovaj svijet: S pametnim telefonima i u toalet

Vidi originalni članak
...pokazuju kako 53 posto ispitanika iz Hrvatske nose u krevet pametne telefone, a 11 posto ih drži ispod jastuka dok spavaju. Istodobno, 66 posto ispitanika iz Hrvatske prije odlaska na spavanje šalje elektroničku poštu, provjerava poruke i pregledava društvene mreže.

Istraživanje otkriva da 33 posto Hrvata i Hrvatica nose svoje pametne telefone čak i u toalet, 28 posto u kupaonicu, 49 posto u kuhinju i 30 posto u dječje sobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje pod nazivom „Pametni (telefonski) odnosi" provedeno je kako bi se analizirao prosječni korisnik i njegov odnos s pametnim telefonom. Istraživanje je pokazalo da 32 posto stanovnika Hrvatske provjerava svoj pametni telefon desetak puta u satu, a neki čak i više. Pritom uređaje najčešće koriste za pretraživanje informacija, zabavu, društvene mreže, čitanje novosti, navigaciju te kupovinu i plaćanja.

Tipičan stanovnik Hrvatske treba pametni telefon za slanje tekstualnih poruka (94 posto), snimanje fotografija (91 posto) i za pristup društvenim mrežama (85 posto). Istraživanje je također pokazalo da 61 posto ispitanika priznaje da svoj pametni telefon u prosjeku imaju uz sebe više od 13 sati dnevno. Štoviše, 27 posto ispitanika 3 do 4 sata dnevno aktivno koristi pametne telefone.

zimo.dnevnik.hr

Vezani članci