Google predstavio novi dizajn aplikacije Karte, stavljajući naglasak na ljudsku socijalizaciju

Vidi originalni članak

'Čišći' i jednostavniji dizajn sučelja i za mobitele i za stolna računala usredotočuje se na otkrivanje i socijaliziranje. Zanimljiva područja i lokacije, kao što su restorani, kafići i trgovine, sada su osjenčani svjetlijom nijansom narančaste, što dopušta korisnicima da doznaju za nova mjesta oko svoje destinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google određuje zanimljiva područja koristeći algoritam koji skenira zemlju tražeći prostore s visokom koncentracijom objekata komercijalne djelatnosti. Kada se radi o velikim gradovima, Google se oslanja na ljude da označe takva mjesta.

Promjena dizajna na Googleovim Kartama dolazi usred utrke između Applea i Google da postanu 'univerzalna karta'. Prethodna verzija Googleovih Karti prioritetizirala je putanje i ceste, dok su Appleove karte prednost dale lokacijama.

Google ovu promjenu objašnjava željom da cjelovita područja imaju prednost ispred pojedinačnih mjesta. 'Umjesto isticanja pojedinog šoping centra, Google će istaknuti i područje oko njega kako bi ljudi znali koji se još zanimljivi sadržaji nalaze u blizini', objašnjava glasnogovornica Googlea Elizabeth Davidoff.

Googleove Karte su u 2015. godini bile šesta najpopularnija aplikacija na pametnim telefonima dok su Appleove Karte zauzele 10. mjesto.

Izvor: jutarnji.hr

Vezani članci