FOTO  Demo i MVP dan u SPARKu

Vidi originalni članak

...proizvode prvi put predstavljaju potencijalnim investitorima i stručnom žiriju. Odmah nakon toga je uslijedio drugi MVP dan na kojem se druga generacija startupa pokazala rezultate svog tromjesečnog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno deset naših startupa je "pitch-alo" pred više od trideset investitora, partnera i tročlanim žirijem (Darko Krezić - SPARK, Mario Krišto - NSoft, i Nevzet Sefo - REDAH). Svi oni htjeli su svoj proizvod predstaviti u najboljem mogućem svjetlu i osvojiti investitore.

Rezultati? Apsolutni pobjednik Demo dana je startup Sophico sa web i mobilnom aplikacijom koja omogućuje potpunu organizaciju i upravljanje za sportske klubove. Osvojili su 10.000 KM investicije, koju će iskoristiti za osnivanje tvrtke i daljnji razvoj. Još jedno vrijeme će ostati u prostorijama SPARKa - na taj način će lakše prijeći iz startupa u tvrtku, a i pomoći sljedećim generacijama startupa u SPARKu.

Drugo mjesto osvojio je tim Coffeetime, koji su izradili društvenu aplikaciju za jednostavne i brze dogovore sastanaka s prijateljima. Trenutno su u fazi izlaska na tržište, a od SPARKa su dobili pomoć i budžet za digitalni marketing.

Najmlađi startup tim u SPARKu - Amplius svom pametnom privjesku Rubico uspio podariti supermoći koje će korisnicima olakšati svakodnevni život. Prototip je spreman i sve funkcionira, a vrijeme je došlo za proizvodnju. Kako bi skupili potrebne financije za početak proizvodnje, Ampliusovci su se odlučili na crowdfunding kampanju. SPARK će, naravno, pomoći savjetima i promocijom kampanje. Pomoći možete i vi, a o detaljima kampanje ćemo vas uskoro obavijestiti.

Na kraju bismo izdvojili startup NHome, koji je već prerastao u tvrtku, te prešao iz faze razvoja u tržišnu fazu. Zbog odličnih rezultata u razvoju i prezentacije na Demo Danu tvrtka je dobila investiciju od 50.000KM u obliku dokapitalizacije. Vjerujemo da ćete i vi uskoro svoju kuću pretvoriti u pametnu koristeći NHome proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga generacija startupa je svoj MVP dan položila u punom sastavu, što znači da su svi startupi izradili svoj minimalno održiv proizvod i time su zaslužili nastavak svog boravka u SPARKu i još tri mjeseca u startup programu. Najviše se istaknuo startup pod imenom Raftmania, koji je dobio investiciju od 4.000 KM i osvojio publiku. A ova imena ćete također čuti u budućnosti puno puta: Stackrecord, OrderE, Campus i OnlineBIZ. Mi ćemo vas i dalje obavještavati o njihovim rezultatima.

 

 

Vezani članci