Špijun sa velikog platna obara rekorde gledanosti

Vidi originalni članak
Osim američkog boks offica, film o tajnom agentu Džejsonu Bornu bilježi dobre rezultate gledanosti i u domaćim-kino dvoranama. Glasnogovornik multipleksa "Palas" u Banjaluci Marina Popović ističe da je publika u gradu na Vrbasu zainteresovana za ovaj akcioni film.

"Zasad je gledanost odlična, i ovakvi rezultati filma su bili očekivani. Mogu reći da mi uopće nismo razočarani rezultatima", istaknula je Popovićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je dodala da je banjalučka publika raznolika kada je u pitanju ovaj film, te da se može reći da ostvarenje nije isključivo akcioni film za mušku publiku. "Film o Džejsonu Bornu će biti na našem repertoaru još najmanje sedam dana", dodala je Popovićeva.

Sarajevsko kino "Cinema City" također bilježi odlične rezultate gledanosti ovog filma kao i banjalučko kino. Sarajevska publika također može uživati u ovom akcionom ostvarenju tijekom ove i iduće nedjelje. Za razliku od banjalučkog i sarajevskog kina, mostarsko kino "Cinestar" premijeru filma najavljuje za 25. kolovoza.

"Džejson Born" je nastavak izuzetno popularne trilogije sačinjene od djela "Bornov identitet", "Bornova nadmoć" i "Bornov ultimatum", uključujući i manje uspješan film "Bornovo nasljeđe". Pol Gringras, režiser filmova "Bornova nadmoć" i "Bornov ultimatum", u novom dijelu ponovo se pridružio glumcu Metu Dejmonu i stvorio je novi nastavak Bornove globalno popularne franšize studija "Universal" u kojem nekadašnji najsmrtonosniji operativac CIA izlazi iz sjene.

U novom filmskom ostvarenju Metu Dejmonu se pridružuju Alisa Vikander, Vincent Kasel i Tomi Li Džons, dok će Džulija Stajls reprizirati svoju ulogu u ovom superpopularnom serijalu. Serijal o Bornu, sniman prema knjigama Roberta Ludluma, postavio je nove standarde za cjelokupni žanr akcionih filmova u smislu akcione koreografije, prizora potjere i zamršenih obrta i zato se publika u američkim kino-dvoranama složila da novi nastavak nije nikog razočarao, javljaju Nezavisne novine.

Vezani članci