FOTO  Spektakularna završnica Lino višebojca u Sarajevu

Vidi originalni članak
Uz rasplesane učenike i nastavnike, posebnu rolu imala je časna sestra Antonija koja je postala najbolja izazivačica sezone. Puna veselja i ljubavi prema djeci sestra Antonija je maestralnim manevrom pobijedila bivšeg košarkaškog reprezentativca Emira Halimića. Zajedničkim fenomenalnim plesnim nastupom djelatnika i učenika škole, uz pjevačku izvedbu skladbe „Waka, waka" Farah Pršeš otvoren je dvanaesti i poslednji ovogodišnji višebojac u Bosni i Hercegovini.

Brojni sportski gosti potvrdili su da je ovaj projekat postao značajan i prepoznatljiv događaj koji se željno iščekuje i na čiji poziv se svi rado odazovu. Natjecatelje i navijače u Sarajevu podržavali su i bodrili Razija Mujanović, najpoznatija bh. košarkašica svih vremena koja je sa reprezentacijama Jugoslavije i Bosne i Hercegovine osvajala medalje na Olimpijskim igrama i brojnim prvenstvima diljem svijeta, Amel Mekić bivši europski prvak i najbolji bh. džudista svih vremena, Arijana Jaha, džudašica i Larisa Cerić, europska viceprvakinja u džudou, Emir Halimić, bivši košarkaški reprezentativac BiH, te nogometna legenda Mirsad Fazlagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Posebna mi je radost da je Katolički školski centar „Sv. Josip" Sarajevo domaćin ovog festivala sporta, stvaralaštva, kreativnosti i fer nadmetanja u kojem su najmlađi učenici naše škole pokazali svoje sposobnosti. Zato posebnu zahvalnost upućujem Podravki i Sportskim novostima na organizaciji, kao i svim sudionicima i sportašima koji su danas s nama. Ovaj dan nam je svima na korist, a posebno našim učenicima", kazao je ravnatelj Katoličkog školskog centra Sv. Josip, velečasni Mario Ćosić.

Pored sestre Antonije koja je sve oduševila svojim košarkaškim umijećem, odlično se pokazao i drugi izazivač, Anto Pecarić, još jedan pobjednik izazova. Najbolji sastavak na temu „Svijet po mom" je napisala Stefani Kecman, učenica devetog razreda. Najbolja navijačka skupina VI-d a najbolje transparente napravio je V-d dok su najgrlatiji navijači bili VII-d razred.

Ukupni pobjednici su Adja Drnda sa 140 i Darian Okuka sa 170 prikupljenih bodova, oboje iz sedmog razreda, čime su izborili i odlazak na veliko finale Lino višebojca u Koprivnicu 21. maja gdje će se družiti i natjecati sa svojim vršnjacima, pobjednicima višebojaca u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Zajedničkom plesnom koreografijom svih učesnika - djelatnika škole, učenika, sportskih gostiju te realizatorske ekipe Lino višebojca, spektakularno je i zatvorena sezona.

Ovogodišnja, druga po redu bosansko-hercegovačka sezona Lino višebojca uključila je jedanaest gradova i dvanaest škola diljem BiH a prije završnice u Sarajevu, višebojac je tijekom ožujka i travnja održan u Tomislavgradu, Brčkom, Travniku, Bihaću, Čapljini, Mostaru, Širokom Brijegu, Tuzli, Zenici i u Banjaluci i obuhvatila skoro 10000 učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizirao u BiH a već deset godina u Hrvatskoj.

 

Vezani članci