Škotski znanstvenici tvrde: Čovjek je genetska greška!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Prije više od 500 milijuna godina beskičmenjaci na dnu oceana preživjeli su dva uzastopna udvajanja razmjera DNK - došlo je do ‘greške' koja je na kraju rezultirala evolucijom čovjeka i mnogih drugih životinja", tvrde znanstvenici.

Iz zaključaka znanstvenika na osnovu istraživanja bjelančevine čovjeka može se zaključiti da je organizam koji je doživio mutacije bio "kopljaš" (Cephalochordata) i tako se došlo do određenja vremena pomenutih mutacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izučavanje tog pitanja objašnjava pojavu i razvoj mnogih bolesti svojstvenih čovjeku, a buduća istraživanja će pomoći u njihovom liječenju i predviđanju.

Znanstvenici su našli i odgovor biološke zagonetke zašto žene žive duže od muškaraca.

Stvar je u malim „energetskim paketima" u ćelijama, koji osiguravaju mutacije opasnije za muškarce nego za žene" - piše "Independent".

Istraživanja su utvrdila da mutacije (veoma važnih za život) mitohondrija, koje odgovaraju za pretvaranje hrane u energiju, imaju tendenciju da nestanu ako predstavljaju opasnost za žene i tendenciju da se očuvaju ako predstavljaju opasnost za muškarce.

I sve to zato što proces prirodne selekcije igra ulogu samo kod žena, jer dijete nasljeđuje mitohondrije od majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski biolog Jutaka Hanazono čvrsto je uvjeren da će u najskorije vrijeme biti riješen problem deficita donatorskih organa te da će ulogu donatora preuzeti - klonirane ovce!?

Tijekom svojih istraživanja, znanstvenik je u organizmu ovce "odgojio" organe za bolesne šimpanze, koji uspješno funkcioniraju nakon presađivanja.

Prema rečima japanskog znanstvenika, već za nekoliko godina od primata se može preći na ljude. A to znači da ovce mogu postati "živo skladište" za ljude kojima je potrebna trnasplantacija srca, bubrega kao i kože.

U isto vrijeme, znanstvenici s Univerziteta u Kardifu, nakon niza istraživanja, zaključili su da žvaka loše utječe na memoriju i navike pamćenja čoveka. Ona sprečava proces zapisa informacije u mozak.

Ljudi koji su žvakali žvaku teže su pamtili događaje, slova i brojeve u predloženom nizu.

Znanstvenici smatraju da pokreti kojim je propraćeno žvakanje smetaju mozgu da upamti seriju slova i brojeva.Istraživanje govori o tome da čovjek teško rješava dva i više zadatka istovremeno.

Srna

Vezani članci