U online oglašavanje u protekloj godini uloženo 36,2 milijarde dolara

Vidi originalni članak
Studija je rađena u sklopu 10. godišnjeg AdEx Benchmark istraživanja. Direktor IAB Eruope Townsend Feehan navodi da je istraživanje potvrdilo lidersku poziciju digitalnog oglašavanja u Europi.

"S obzirom na sve veći doprinos digitalnog oglašavanja na privredu i njegovu ulogu u isporuci digitalnih sadržaja i usluga moramo nastaviti poticati europsku inovaciju i osnažiti naše firme da se takmiče širom svijeta", rekao je Feehan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daniel Knapp, direktor IHS Tehnology, kuće koja je uradila studiju, kazao je da se online oglašavanje u zadnjih deset godina pretvorilo iz ideje u nezamjenjivi segment.

"Online oglašavanje sada ima svoju infrastrukturu koja se odnosi na više marketinških ciljeva, kao i direktan odgovor na brendiranje, održiv rast i plaćanje-za-pretragu", kazao je Knapp.

Eleni Marouli, analitičarka iz IHS Tehnology, navela je da je online oglašavanje, u teškoj ekonomskoj situaciji u Evropi, pomoglo generalno da ono ne opada u 2015. godini.

"Ovo je prikladna prekretnica za vidjeti. Online je pretekao TV kao najveći reklamni medij na 10. godišnjicu AdEx Benchmark izdanja", kazala je.

Mobilni i video formati također nastavljaju snažno rasti, navodi se u izvješću kojeg prenosi "Thedrum.com".

Vezani članci