Prva stvar koju djevojke naprave ujutro? Odu na Facebook!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Žene mlađe životne dobi sve su više ovisne o stranicama za društveno umrežavanje, pokazuju rezultati novog istraživanja koje su objavili Oxygen Media i Lightspeed Research. Čak trećina žena u dobi od 18 do 34 godine provjerava Facebook čim se probudi čak i prije nego odu do kupaonice, piše Mashable.

U razdoblju od svibnja do lipnja ove godine na uzorku od 1.605 odraslih osoba istražene su navike u korištenju tzv. društvenih medija. Dok se neki od rezultata ne razlikuju od prethodnih sličnih istraživanja, drugi šokiraju, primjerice da 42 posto mladih žena smatra da je postavljanje svojih slika u "vidno alkoholiziranom stanju" na Facebook sasvim u redu.

Premda istraživanje obuhvaća sve vrste stranica za društveno umrežavanje, jasno je da su žene u dobi od 18 do 34 najviše opsjednute Facebookom. Više od polovice (57 posto) njih izjavilo je da s ljudima više razgovaraju online nego licem u lice. Čak 39 posto priznaje da su ovisnice o Facebooku, a za 34 posto njih Facebook je prva stvar koju će provjeriti ujutro kada se probude, prije nego odu do kupaonice ili operu zube, prenosi net.hr.

Evo još nekih zanimljivosti o tome kako cure koriste Facebook i općenito stranice za društveno umrežavanje:

- 21% žena u dobi od 18 do 34 provjerava Facebook usred noći
- 63% koristiti Facebook kao alat za umrežavanje
- 42% misli da je u redu postavljati svoje slike u alkoholiziranom stanju
- 79% ne nalazi ništa loše u ljubljenju na fotografijama
- 58% koristiti Facebook kako bi pratile svoje konkurente/ice, odnosno prijatelje i neprijatelje u jednoj osobi (friend + enemy)
- 50% smatra da je u redu biti prijatelj na Facebooku s potpunim strancima

Koje zaključke možemo izvući iz ovih podataka? Ne samo da mlade žene koriste Facebook na gotovo religiozan način, nego su s onim što postavljaju na svoje zidove (walls) vrlo otvorene, kao i prema nepoznatima koje olako prihvaćaju za prijatelje. Takva im kombinacija može stvoriti velike probleme u privatnom životu.

Znamo da je Facebook i alat za upoznavanje partnera. Ovo istraživanje pokazalo je da 50 posto djevojaka smatra da je u redu naći se s partnerom kojeg upoznaju preko Facebooka (u usporedbi sa 65 posto muškaraca).

Ipak, većina cura smatra da nije u redu prekinuti s nekim preko Facebooka, točnije njih 91 posto. Dečki, čuvajte se onih 9 posto.
Net.hr

Vezani članci