Facebook profil postaje Timeline

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Najveća promjena vezana je uz dosadašnji profil - osim osobnih informacija, na njemu su se do sada objavljivale sve naše aktivnosti, no kako je vrijeme prolazilo te su aktivnosti padale na dno, i s vremenom bi ih zaboravili.

Kako prenosi HINA sada profil postaje Timeline, odnosno kako je to Zuckerberg naglasio - "priča našeg života". Šef Facebooka naglasio je da su Timeline dizajnirali "od nule" i prema onome što nam je prikazao - uloženu trud se isplatio. Timeline izgleda zaista atraktivno te se na njemu nalazi sav sadržaj kojeg smo ikada objavili na Facebooku - od prvog dana do sada.
Na Timelineu moći ćemo, kao i do sada, objavljivati statuse, fotografije, videozapise, aplikacije, ali sada ćemo ih moći naglašavati, tj. moći ćemo izdvajati najvažnije priče, fotografije, aplikacije i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timelineom dominira naslovna fotografija - to nije dosadašnja fotografija profila - koja se i dalje nalazi s lijeve strane, već velika slika s kojom ćemo se moći "najbolje izraziti". Kao i do sada sami ćemo odlučivati s kim ćemo dijeliti koji sadržaj (javno, samo neki prijatelji...), a posebno zanimljiva novost vezana je uz aplikacije - one aplikacije koje koriste naši prijatelj i koje nam se svide, moći ćemo jednostavno prebaciti u naš Timeline i početi koristiti.

Na Timelineu nalaze si tzv. tiles (pločice) putem kojih možemo pregledavati samo određeni sadržaj - dakle, samo fotografije, samo videozapisi i slično. Također, s gornje desne strane nalaze se godine u kojima smo koristili Facebook te se samo jednim klikom možemo 'vratiti kroz vrijeme' i vidjeti o čemu smo na ovoj društvenoj mreži pisali npr. 2008. godine - s tim da Facebook naglašava samo najvažniji sadržaj, koji se lako može proširiti s ostalim objavljenim informacijama.

Timeline će postati dostupan tijekom sljedećih tjedana, a do tada će ga neki korisnici moći testirati - klik ovdje za prijavu na testiranje.

Osim Timeline, Zuckerberg je najavio i sasvim novu vrstu aplikacija - društvenije aplikacije putem kojih ćemo jednostavnije moći dijeliti sadržaj s prijateljima, a naglasak je stavljen na zajedničko slušanje glazbe, gledanje filmova i preporuke za članke i vijesti koje ćemo moći dijeliti unutar aplikacija na Facebooku.

Vezani članci