Facebook odbija navode o tajnom snimanju korisnika

Vidi originalni članak
... i prikupljene informacije upotrebljava za ciljano reklamiranje.

Glasine o tome da društvena mreža ovu praksu koristi, kruže već godinama, ali je jedan od dužnosnika kompanije bio primoran da ih ponovo odbaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PJ Vogt, prezenter tehnološkog podcasta Reply All, je u svojoj emisiji razgovarao o tvrdnjama da Facebook prisluškuje korisnike, a ovo je uključivalo i pozive ljudi sa pričama o Facebookovom špijuniranju.

Ovo je Roba Goldmana, predsjednika Facebookovog odjeljenja za reklame, navelo da u twittu odgovori: "Ja vodim odjeljenje za reklame u Facebooku. Ne koristimo i nikada nismo koristili mikrofone za reklame. Jednostavno nije točno".

Facebook je otvoren kada su u pitanju kompanijine mogućnosti audio snimanja, ali ovo korisnicima samo omogućava da se prijave za identifikaciju i tagovanje glazbenog ili TV programa koji se reprodukuje u njihovom okruženju.

Ukoliko je funkcija omogućena, koristit će mikrofon tijekom 15 sekundi dok osoba ažurira statuse; prema navodima Facebooka, funkcija nije fokusirana na prikupljanje podataka koji će se koristiti u ciljanim reklamama.

S druge strane, ne treba zaboraviti da Facebook već zna dosta toga o korisnicima i njihovim prijateljima, te ove algoritme koristi stalno kada su u pitanju servisi i funkcije koje implementira u mrežu.

Vezani članci