Facebook ipak brine za našu sigurnost

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Facebook je oduvijek imao dosta problema sa sigurnosti korisnika te privatnosti njihovih podataka. Zbog toga je napravljen Facebook Immunity System (FIS) koji svake sekunde provjeri ukupno 650.000 akcija (statusa, linkova, fotografija, komentara...) radi zaštite korisnika od spama i cyber napada. Prema zadnjim rezultatima se čini kako je FIS dosta učinkovit jer se samo 1% korisnika žalio na problem spama.

FIS se razvijao 3 godine i sustav danas obrađuje čak 25 milijardi akcija svakoga dana. Prema Facebooku, sustav je zabilježio pad spama na društvenoj mreži za 4%. Ukratko, FIS štiti korisnike od raznih prijevara i spama koristeći inteligentni softver za otkrivanje sumnjivih radnji. Sustav nadzire tim od 30 ljudi, a softver može učiti u stvarnom vremenu te je u mogućnosti poduzimate konkretne mjere bez nadzora čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tehnologiji, korisnici bi trebali biti svjesni sve veće opasnosti s Facebooka. Kako je društvena mreža sve veća i veća tako se širi i spam, scam te lažni linkovi i profili koji vas vode na web stranice koje nisu sigurne. Zato, dobro pripazite što radite i gdje klikate.

facebook-hrvatska.com

Vezani članci